Program Öğrenim Çıktıları

PÖÇ1: Aşçılık mesleği ile ilgili temel kavramları açıklar ve mutfakta kullanılan temel araç ve gereçleri tanımlar.

PÖÇ2: Mutfakta kullanılan yiyecek ve içecek gruplarını sınıflandırarak menü planlaması yapar ve bu doğrultuda standart yiyecek ve içecek reçetelerini hazırlar

PÖÇ3: Doğrama ve pişirme tekniklerini kullanarak yemeklerin ön hazırlığı, pişirilmesi, süsleme, dekor ve sunumunu yapar.

PÖÇ4: Mutfakta; hiyerarşik yapıyı, hijyen uygulamalarını ve atık azaltımını örneklendirir.

PÖÇ5: İş yoğunluğu, stres ve baskı altında tutarlı kararlar alabilme

PÖÇ6: Ekip halinde veya bağımsız olarak çalışabilme

PÖÇ7: Alanı ile ilgili güncel gelişmeleri takip edebilme, yenilikçi ve yaratıcı öneriler üretebilme
PÖÇ8: Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirebilme

PÖÇ9: İş sağlığı ve güvenliği ilkelerini anlayabilme ve temel ilk yardım yöntemlerini uygulayabilme

PÖÇ10: Alanıyla ilgili girişimcilik becerilerini kavrayabilme

PÖÇ11: Bilgiye erişebilme ve kaynak araştırması yapabilme