PÖÇ1: Aşçılık mesleği ile ilgili temel kavramları açıklar ve mutfakta kullanılan temel araç ve gereçleri tanımlar.
PÖÇ2: Mutfakta kullanılan yiyecek ve içecek gruplarını sınıflandırarak menü planlaması yapar ve bu doğrultuda standart yiyecek ve içecek reçetelerini hazırlar
PÖÇ3: Doğrama ve pişirme tekniklerini kullanarak yemeklerin ön hazırlığı, pişirilmesi, süsleme, dekor ve sunumunu yapar.
PÖÇ4: Mutfakta; hiyerarşik yapıyı, hijyen uygulamalarını ve atık azaltımını örneklendirir.
PÖÇ5: İş yoğunluğu, stres ve baskı altında tutarlı kararlar alabilme
PÖÇ6: Ekip halinde veya bağımsız olarak çalışabilme
PÖÇ7: Alanı ile ilgili güncel gelişmeleri takip edebilme, yenilikçi ve yaratıcı öneriler üretebilme
PÖÇ8: Yaşam boyu öğrenme bilinciyle, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirebilme
PÖÇ9: İş sağlığı ve güvenliği ilkelerini anlayabilme ve temel ilk yardım yöntemlerini uygulayabilme
PÖÇ10: Alanıyla ilgili girişimcilik becerilerini kavrayabilme
PÖÇ11: Bilgiye erişebilme ve kaynak araştırması yapabilme
