Program Öğretim Amaçları

Aşçılık Programı Hedefleri

PH1: Turizm ve yiyecek-içecek sektöründe temel, uygulamalı ve yenilikçi bilgileri kazandırmak.

PH2: Turizm, yiyecek-içecek ve çevre ilişkisini bilen öğrenciler yetiştirmek.

PH3: İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı ve hijyen-sanitasyon prensiplerine yönelik farkındalık kazandırmak.

PH4: İş süreçlerinde kalite esaslarının kazandırılmasını sağlamak.

PH5: Mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri ve sürdürülebilir uygulamaları aktarmak.

PH6: Mesleki konularda analitik değerlendirme ve çözüm yetkinliği kazandırmak.

PH7: Mesleği ile ilgili bilgisayar paket programlarını kullanabilen ve yazışmaları yapabilen öğrenciler yetiştirmek.

PH8: Ekip çalışmasına yatkın, organize olabilen, yazılı-sözlü iletişim yolu ile mesleki birikimini aktarabilen öğrenciler yetiştirmek.

PH9: Kariyer planlamasına yönelik farkındalık kazandırmak.

PH10: Sorumluluk bilincine sahip, etik değerlere hâkim bireyler yetiştirmek.

PH11: Mesleği ile ilgili uluslararası terimlere hâkim ve iletişimde yabancı dil bilgisini kullanabilen öğrenciler yetiştirmek.