Aşçılık Programı Hedefleri
PH1: Turizm ve yiyecek-içecek sektöründe temel, uygulamalı ve yenilikçi bilgileri kazandırmak.
PH2: Turizm, yiyecek-içecek ve çevre ilişkisini bilen öğrenciler yetiştirmek.
PH3: İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı ve hijyen-sanitasyon prensiplerine yönelik farkındalık kazandırmak.
PH4: İş süreçlerinde kalite esaslarının kazandırılmasını sağlamak.
PH5: Mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri ve sürdürülebilir uygulamaları aktarmak.
PH6: Mesleki konularda analitik değerlendirme ve çözüm yetkinliği kazandırmak.
PH7: Mesleği ile ilgili bilgisayar paket programlarını kullanabilen ve yazışmaları yapabilen öğrenciler yetiştirmek.
PH8: Ekip çalışmasına yatkın, organize olabilen, yazılı-sözlü iletişim yolu ile mesleki birikimini aktarabilen öğrenciler yetiştirmek.
PH9: Kariyer planlamasına yönelik farkındalık kazandırmak.
PH10: Sorumluluk bilincine sahip, etik değerlere hâkim bireyler yetiştirmek.
PH11: Mesleği ile ilgili uluslararası terimlere hâkim ve iletişimde yabancı dil bilgisini kullanabilen öğrenciler yetiştirmek.
