avrasya-universitesi-meslek-yuksekokulu-slide-17Hem keyifli bir iş, hem de yüksek bir gelir kaynağı fırsatı olan Aşçılık günümüzde gençler arasında önde gelen mesleklerden biri olarak ön plana çıkmaktadır.

Meslek Yüksekokulunda, tam donanımlı eğitim mutfağı ve uzman eğitmenler ile aşçılık mesleğinin gerektirdiği uygulamalı eğitime ağırlık verilmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz ulusal – uluslararası yarışmalarda okulumuzu başarıyla temsil etmektedirler.

Kurumsal destekçilerimiz sayesinde öğrencilerimiz, seminerlerle her konunun uzmanından eğitimler almakta, mesleğe ilk adımlarını katıldıkları fuarlarla, nitelikli uygulamalarla atmaktadırlar. Daha mezun olmadan sektörün önde gelen kuruluş ve isimlerini tanımakta, kendilerini tanıtma imkânı bulmaktadırlar.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Aşçılık alanında ön lisans diploması verilir.

 

Kimler Bu Programı Seçmeli?

Yalnızca yemek yapmayı sevmenin iyi bir “Aşçı” olmak için yeterli olmadığını bilenler,
Aşçı olmanın hem el becerisi hem de planlama ve organizasyon bilgisi gerektirdiğini kavrayanlar,
Çalışma saatlerine bakmaksızın işini severek yapabilecek olanlar ve saatlerce ayakta durmaya dayanabilecek olanlar bu programı okuyabilirler.

 

Unvan
» Aşçı
» Şef

Çalışma Alanları
» Oteller
» Turistik tesisler
» Catering firmaları
» Zincir restoranlar
» Pastacılık sektörü
» Yiyecek içecek işletmeleri
» Ağırlama sektörü
» Gıda fabrikaları
» Aşçılık eğitimi veren kurumlar
» Özel veya resmi kurumların mutfakları

 

SINAVSIZ GEÇİŞLE YÜKSEKOKULA GEÇİLEBİLECEK BÖLÜMLER
» Ağırlama ve Gıda Teknolojisi
» Aşçılık
» Besin Teknolojisi-Kurum Beslenmesi
» Besin Teknolojisi-Pastacılık
» Beslenme ve Ev Yönetimi
» Ev Yönetimi
» Ev Yönetimi ve Beslenme
» Gıda Teknolojisi
» Kat Hizmetleri
» Konaklama
» Konaklama Hizmetleri
» Konaklama ve Seyahat Hizmetleri
» Kurum Beslenmesi

DİKEY GEÇİŞLE GEÇİLEBİLECEK 4 YILLIK BÖLÜMLER
» Aile ve Tüketici Bilimleri
» Beslenme ve Diyetetik
» Gastronomi
» Mutfak Sanatları ve Yönetimi